Pàgina molt interessant amb animacions dels diferents processos industrials amb materials diversos (metalls, plàstics, composites, ceràmiques...). En anglès.
El blog meteorològic d'una cadena de TV local de Birmingham (Alabama) va recollir aquestes imatges de núvols en forma d'ona degut al vent amb diferents velocitats i direccions que produeix l'anomenada inestabilitat de Kelvin-Helmholtz
Com s'explica en aquesta mateixa pàgina:
The breaking waveforms of Kelvin-Helmholtz clouds are the result of shearing winds up at cloud level. A particular type of turbulence can develop in a layer of cirrus cloud, which happens to form below an inversion between air currents of differing speeds and/or directions. Sea waves break as their bases are slowed down upon reaching shallow water and their crests surge ahead. Cloud waves break in the same way: when their crests are pushed ahead of their troughs by the difference in air currents.
Energia elèctrica
L'energia elèctrica és imprescindible per a la vida diària. El programa "Un forat a la butxaca" explica com es produeix i quines aplicacions té.
Un robot construit amb LEGO Mindstorms i connectat a un Samaung Galaxy S II ha resolt el cub de RUBIK més ràpid que el rècord humà (home: 5,66segons, robot: 5,352).
La NASA ha publicat una col•lecció d’imatges dels Sistema Solar. El projecte ha estat batejat com FETTSS (From Earth to the Solar System), i inclou gairebé un centenar d’imatges “artístiques i informatives”, segons la NASA, que ha seleccionat tenint en compte la seva importància científica i la seva bellesa.
Capítol dedicat a explicar i aclarir els conceptes bàsics sobre l'energia nuclear. Coincidint amb el 25è aniversari de la catàstrofe de Txernòbil i en plena crisi de Fukushima, el programa explica què és la radioactivitat i els esforços tecnològics per intentar controlar-la, a través de diversos reportatges. La reportera Samantha Vall i el geòleg de la UB Manel Viladevall detecten a la serra de Collserola uns índexs de radioactivitat natural 70 vegades superior als de Barcelona, i troben urani a tocar de l'església de Santa Creu d'Olorda. Els nivells són tan alts que el geòleg aconsella a la reportera que no toqui cap pedra i que, si ho fa, es renti acuradament les mans...
Fenomen de ressonància en el pont Volgograd Bridge, de 7,110 metres de longitud, inaugurat fa poc més d'un any i que el mes de maig passat va patir les oscil·lacions que podem veure al següent video
Video del famós Tacoma Narrows Bridge (inaugurat al novembre del 1938 i colapsat 2 any més tard)